Nastavlja se projekat besplatnog ambulantnog prevoza

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i Nebojša Gladić, direktor „MOBILITY MGB“ DOO Sombor, potpisali su 23. januara Ugovor o besplatnom ambulantnom prevozu za osobe sa invaliditetom, stare i nemoćne, odnosno sve građane kojima su redovna sredstva prevoza nedostupna ili neadekvatna kako bi se obezbedila jednaka zdravstvena zaštita za sve građane Sombora.

Nakon potpisivanja ugovora Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice, prim. dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine grada, Gladić i v.d. generalnog direktora Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru Milan Grba izvršili su primopredaju ključeva vozila datog na korišćenje Opštoj bolnici i tom prilikom govorili o rezultatima prethodnog ugovora i  očekivanjima u naredne četiri godine.

-Pre četiri godine realizovali smo projekat besplatnog ambulantnog prevoza u Somboru. Cilj projekta je bio da obezbedi besplatan prevoz za sve osobe sa invaliditetom,  stare, nemoćne i nepokretne, u ostvarivanju  primarne i sekundarne zdravstvene zaštite. Da smo u tome uspeli govori i potpisivanje novog četvorogodišnjeg ugovora.

Sumirajući rezultate u protekle četiri godine došli smo do podatka da je urađeno više od 10.000 besplatnih prevoza u gradu Somboru – kazao je Gladić i zahvalio se na podršci Gradskoj upravi, gradonačelnici i svim partnerima projekta.

Ratković, zamenik gradonačelnice, istakao je da je cilj projekta obezbeđivanje besplatnog ambulantnog prevoza za sve osobe kojima su redovna sredstva prevoza nedostupna ili neadekvatna.

– Vozilo je marke fiat ducato opremljeno je električnim rampama i može da transportuje osam invalidskih kolica. Firma , „MOBILITY“ je vlasnik vozila, a lokalna samouprava će ga danas dati na korišćenje Opštoj bolnici – rekao je Ratković i uručio ključeve vozila, Milanu Grbi, direktoru Opšte bolnice u Somboru.

Kol centar na koji  građani, kako u gradu Somboru – tako i u somborskim selima, mogu prijaviti svoju potrebu za korišćenjem besplatnog ambulantnog prevoza, nalazi se u firmi „MOBILITY MGB“.

Potreba za besplatnim ambulantnim prevozom ostvaruje se pozivom na broj telefona: 025 / 462 620, svakog radnog dana – ISKLJUČIVO za prevoz osoba sa invaliditetom, starih, nemoćnih i nepokretnih osoba radi ostavrivanja primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

U prethodnom periodu kol centar se nalazio u Opštoj bolnici “Dr Radivoj Simonović“ u Somobru – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.

 

Izvor: 025.rs