Nastavlja se servis prevoza nemoćnih

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i Nebojša Gladić, direktor „MOBILITY MGB“ DOO Sombor, potpisali su u ponedeljak, 23. januara ugovor o besplatnom ambulantnom prevozu, kako bi se obezbedila jednaka zdravstvena zaštita za sve građane Sombora – saopštila je Gradska uprava.

Nakon potpisivanja ugovora predsednik Skupštine grada dr Zoran Parčetić, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, direktor Mobility MGB Nebojša Gladić i v.d. direktora Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović” dr Milan Grba izvršili su primopredaju ključeva vozila datog na korišćenje somborskoj bolnici. Tom prilikom sumirani su rezultati postignuti u periodu od kada postoji ova usluga i očekivanjima u naredne četiri godine.

– Pre četiri godine realizovali smo projekat besplatnog ambulantnog prevoza u Somboru. Cilj projekta je bio da obezbedi besplatan prevoz za sve osobe sa invaliditetom, stare, nemoćne i nepokretne, u ostvarivanju primarne i sekundarne zdravstvene zaštite. Da smo u tome uspeli govori i potpisivanje novog četvorogodišnjeg ugovora – rekao je Nebojša Gladić i dodao da je izvršeno više od deset hiljada prevoza. Gladić se zahvalio na podršci Gradskoj upravi, gradonačelnici i svim partnerima projekta.

– Vozilo je opremljeno električnim rampama i može da transportuje osam invalidskih kolica. Vlasnik vozila je Mobility MGB, a lokalna samouprava će ga danas dati na korišćenje Opštoj bolnici – rekao je Antonio Ratković i uručio ključeve vozila dr Milanu Grbi, direktoru Opšte bolnice u Somboru. Direktor bolnice je kazao da je zahvaljujući ovom servisu značajno poboljšan prevoz nepokretnih bolesnika sa odeljenja neuropsihijatrije na dijagnostiku u bolnicu u Vojvođanskoj ulici.
Izvor: SoInfo.org