Poklon kombi za osobe sa invaliditetom

– Delta Fondacija podržala je projekat besplatnog ambulatnog prevoza za osobe sa ograničenim motoričkim sposobnostima koji je u Srbiji pokrenuo Mobility MGB iz Sombora – objavljeno je na sajtu Fondacije.

– Projekat je započet ustupanjem prvog vozila opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonjić“ u Somboru. Ustupljeno vozilo Fiat Ducato opremljeno je električnom rampom, odgovarajućim sedištima i drugim pomagalima za osobe sa invaliditetom i stara lica. Pored Delta Fondacije, projekat su podržali Delta Generali osiguranje i članice Delta Agrara: Florida bel, Yuhor i Danubius. Projekat ima za cilj pružanje podrške teritorijalnim društvenim servisima za pomoć OSI – obelodanili su iz Delta fondacije.

Ova akcija realizovana je po uzoru na Italiju, gde trenutno deluje 2.000 vozila. Planirano je da se projekat u Srbiji proširi i na druge gradove: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac.

– Klimatizovano vozilo opremljeno je elektro-hidrauličnim liftom, bočnom stepenicom i specijalnim sedištima za prevoz osoba sa invaliditetom. „Mobility MGB” d.o.o. projekat finansira iz sopstvenih sredstava i prodajom reklamnog prostora na vozilu. Tako se obezbeđuje besplatan prevoz pacijenata od kuće do ambulante i nazad. Korisnici, osobe sa invaliditetom, stari i nemoćni, pozivom kol-centra na broj 025/27 066, koji je dostupan 24 sata u Opštoj bolnici, zakazuju prevoz. Vozač i medicinsko osoblje po pozivu dolaze po korisnika, voze ga na pregled i po završetku vraćaju kući. Opšta bolnica će projekat sprovoditi u gradu Somboru i naseljenim mestima i u obavezi je da izvrši najmanje dva transporta dnevno, ukoliko za tim postoji potreba. Nadam se da ovim omogućujemo jednake uslove zdravstvene zaštite za sve građane – objasnio je Nebojša Gladić, direktor „Mobility MGB” d.o.o. iz Sombora. On je pozvao privrednike da se kupovinom reklamnog prostora na kombiju uključe u projekat besplatnog ambulantnog prevoza. Partneri projekta su Delta Generali osiguranje i Delta fondacija. Sombor je prvi grad u Srbiji u kome je realizovan ovaj projekat, čije sprovođenje se planira i u drugim gradovima.

Izvor: SoInfo.org