Teško pokretni bezbedno do lekara

Građani Sombora od druge polovine prošle godine mogu da koriste besplatan prevoz za ambulantne preglede zahvaljujući predstavništvu italijanske kompanije „Mobility MGB” iz Sombora.

 

Na Trgu Svetog Đorđa u utorak je održana prezentacija besplatnog ambulantnog prevoza, koji u Somboru funkcioniše od kraja prošle godine. Servis mogu da koriste osobe s invaliditetom, stare i nemoćne osobe za prevoz od stana ili kuće do lekara u ambulantama. Nebojša Gladić, direktor Mobility MGB d.o.o. kazao je da je do sada uslugu koristilo 200 osoba, kao i da je besplatan prevoz obezbeđen zahvaljujući donaciji italijanskog preduzeća, Delta fondacije i privrednika iz Sombora i Srbije. 

 

Građani Sombora od druge polovine prošle godine mogu da koriste besplatan prevoz za ambulantne preglede zahvaljujući predstavništvu italijanske kompanije „Mobility MGB” iz Sombora. Foto 17573Foto 17571 Na Trgu Svetog Đorđa u utorak je održana prezentacija besplatnog ambulantnog prevoza, koji u Somboru funkcioniše od kraja prošle godine. Servis mogu da koriste osobe s invaliditetom, stare i nemoćne osobe za prevoz od stana ili kuće do lekara u ambulantama. Nebojša Gladić, direktor Mobility MGB d.o.o. kazao je da je do sada uslugu koristilo 200 osoba, kao i da je besplatan prevoz obezbeđen zahvaljujući donaciji italijanskog preduzeća, Delta fondacije i privrednika iz Sombora i Srbije. Upravo takav način finansiranja, uz podršku lokalnih preduzeća i lokalne samouprave, osigurava besplatan transport bolesnika do lekara. Nebojša Gladić je pozvao privrednike da se pridruže projektu i svojim donacijama obezbede održivost transporta za nemoćne sugrađane. Član Gradskog veća Dragan Nenadov kazao je da je Grad Sombor prepoznao značaj servisa za prevoz bolesnika, zbog čega se i uključio u finansiranje projekta. Prevoz je potrebno blagovremeno zakazati pozivom na broj telefona 025/27 066. Plan Mobility MGB je da se ovaj servis uvede u tridesetak opština i gradova u Srbiji, a pregovori su odmakli sa Bečejom, Sentom i Vrbasom.

 

Upravo takav način finansiranja, uz podršku lokalnih preduzeća i lokalne samouprave, osigurava besplatan transport bolesnika do lekara. Nebojša Gladić je pozvao privrednike da se pridruže projektu i svojim donacijama obezbede održivost transporta za nemoćne sugrađane. Član Gradskog veća Dragan Nenadov kazao je da je Grad Sombor prepoznao značaj servisa za prevoz bolesnika, zbog čega se i uključio u finansiranje projekta. Prevoz je potrebno blagovremeno zakazati pozivom na broj telefona 025/27 066. Plan Mobility MGB je da se ovaj servis uvede u tridesetak opština i gradova u Srbiji, a pregovori su odmakli sa Bečejom, Sentom i Vrbasom.

Izvor: SoInfo.org